HTML

román-magyar

A szakdolim címe: román-magyar államközi kapcsolatok a rendszerváltozás óta. Ez önmagában remélem kivált néhány kommentet! Jöhetnek vélemények, sztorik, TÉNYEK, lehetőleg távirati stílusban, kerülve a fröcsögést, és az argót.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Magyarellenes tüntetés Kolozsváron

2010.03.17. 15:51 byron

 

http://hvg.hu/vilag/20100314_magyarellenes_tuntetes_romaniaban

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roman-magyar.blog.hu/api/trackback/id/tr51847280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trunksmatt 2010.03.18. 11:48:47

Üdv leendő diplomata barátom!

Sajnos nem értek a politikához, nem is követem a Román-Magyar kapcsolat "fejlődését" se, de véleményem szerint a kormánytól kapott brutális nacionalista nézet sajnos nagyon mélyen beleivódott az emberek szívébe, habár ezt a jelenlegi kormány próbálja ellensúlyozni. Csak a baj az, hogy mivel alapból a nacionalizmus "jó" dolog (az ember legyen büszke arra aki, azonosulva a múlt nemzeti hőseinek érdemeivel, értékrendjével) nagyon nehéz visszahúzni az egészséges szintre. Kb 1998-ban voltam Kolozsvárott és amellett, hogy gyönyörű hely és az emberek is barátságosak voltak, láttuk, a kék-sárga-pirosra festett padokat a városban. Azt ajánlották, hogy ne menjünk ki este 6 után az utcára. Gondolom az átlag, rendes, dolgozó ember nem rühelli a magyarokat, hanem van egy néhány száz fős csapat (vszinű nagyon jól szervezettek) akik igyekeznek mindenhol uszítani.

Üdv
M
süti beállítások módosítása